Natalio Rijssel, beter bekend onder de artiestennaam Kalibwoy, is geboren op 27 december 1987 in Amsterdam. Kalibwoy is een van de bedenkers van de Nederlandse Dancehall sound.

Hetgeen dat Kalibwoy een goede artiest maakt is zijn gedrevenheid en passie voor muziek. Zijn inspiratie komt uit talloze verschillende stromingen. Zo gebruikt hij niet alleen ritmes en klanken uit Reggae, Jazz, Hip-Hop en Latin muziek, maar ook uit de krachtige soul muziek van Otis Redding.

In zijn jeugd heeft muziek altijd al een grote rol gespeeld, maar zijn voorliefde voor Dancehall werd versterkt toen hij op 14 jarige leeftijd verhuisde van het koude Amsterdam naar het zonnige Suriname. Daar heeft zijn liefde voor de reggae muziek van Sizzla hem nieuwe vrienden opgeleverd, die zijn leven voor goed hebben veranderd.

Zijn klanken zijn te herleiden aan de bekende Dancehall artiesten Sizzla en Elephant Man, hoewel hij zelf aangeeft Vybz Kartel als zijn voorbeeld te zien. Hij ziet zichzelf als een zoon van Vybz Kartel, aangezien ze allebei dezelfde manier van werken hanteren. Toch doet Kalibwoy er een stapje bovenop.

In 2008 ontstond er een samenwerking met The Jamrock Crew. Samen met DJ Waxfiend, DJ MBA, DJ JAH en Shyrock / Maikal X stichtten zij de Nederlandse Dancehall scene. Deze samenwerking heeft hem naast optredens, ook andere dingen opgeleverd. Zo heeft hij de prestigieuze prijs ‘De Grote Prijs van Nederland’ in 2010 gewonnen.

Kalibwoy was de eerste Dancehall artiest die heeft gewonnen in de hiphop categorie, dit bracht hem veel respect en erkenning met zich mee. Vanaf dat moment is Kalibwoy de meest featured artiest in de hiphopscene. Met zijn energie heeft hij de Reggae podia in Ahoy Rotterdam en HMH Amsterdam al op zijn kop gezet. Daarnaast heeft hij ook op Mysteryland gestaan.

Neem contact met ons op voor de beschikbare data.
Prijs: op aanvraag