THE BEST LATIN DJ

Zijn vibe om mensen te plezieren met muziek begon al op 10 jarige leeftijd, op een verjaardagsfeest van de oom van zijn moeder die 65 was geworden. Vroeg hij aan zijn vader of hij cd’s uit de auto mocht halen want een meneer die muziek aan het draaien was had niet echt de juiste cd’s om het feestje leuk  te maken, na het halen van de cd’s selecteerde hij een nummer wat in één keer aansloeg waarop hij veel complimentjes kreeg van de aanwezige mensen wat hem heel erg plezierde.

Naar mate hij ouder werd en zijn liefde voor muziek bleef groeien was hij niet weg te slaan van de tv door in zijn vrije tijd heel de tijd naar MTV,TMF en The box te kijken om alle nieuwe nummers als eerst te kunnen horen en zien. Toen hij een pc en internet ter beschikking had werd de tv aan de kant geschoven en ging hij over op zoeken naar nummers op het internet, zijn interesse lag in die tijd heel erg bij hip hop en RnB. Hij luisterde 3 Amerikaanse radio station tegelijk om alle nieuwtjes zo snel mogelijk te kunnen bemachtigen, omdat velen in zijn vriendenkring wisten dat hij altijd nieuwtjes had vroegen ze hem vaak om een cd’tje te maken voor hun om toen in die tijd op de discman te beluisteren en daarbij maakte hij natuurlijk een aardig zakcentje mee.

Zijn ouders zijn afkomstig uit Kaap Verdië, de Kaapverdianen zijn zelf hele muzikale mensen en ondanks dat op zijn jongere leeftijd de interesse lag bij hip hop en RnB had hij een enorme liefde voor het muziek wat afkomstig was vanuit zijn vaderland. Vaak op familie feesten, bruiloften of verjaardagen had hij nooit belangstelling in dansen of gezellig met anderen kletsen maar juist altijd oog op de DJ met wat hij precies mee bezig was en iedereen te bekijken hoe ze reageerden op bepaalde nummers, hij vond het geweldig om te zien hoe de dj los ging en hoe het publiek met hem meeging.

Op 18 jarige leeftijd maakte hij kennis met een collega op werk die vertelde dat hij dj was, hij raakte aan de praat met zijn collega en zij deelden hun passie voor muziek samen waarop zijn collega hem een keer bij hem uitnodigde omdat hij thuis draaitafels had staan. Bij die collega thuis raakte Elton helemaal verliefd op de draaitafels (Pioneer cdj-1000), hij twijfelde geen moment en vroeg aan zijn collega of hij hem kon leren hoe je moest draaien. Zijn collega legde hem in het kort een paar basisdingen uit en na paar keer oefenen had Elton het aardig onder de knie waarop zijn collega zei dat hij talent had want hij had nog nooit iemand gezien die het zo snel onder de knie had, hij stelde Elton voor om vaker langs te komen en te oefenen want hij zou het leuk vinden om een draai maatje te hebben om samen te kunnen draaien op feestjes.

In 2012 is het dan zo ver na vele huisfeestjes en verjaardagen bij mensen thuis krijgt hij een boeking bij een Kaap-verdiaanse bruiloft waar 850 man aanwezig zou zijn. Voor hem was dat de 1e serieuze boeking waarbij hij alles moest laten zien wat hij in huis had. Na dat feestje is het alleen maar beter gegaan wat heeft geuit naar draaien in clubs in Rotterdam zoals Cinema, Coconuts en Thalia Lounge.

In 2014 zijn der ervaringen alleen maar beter geworden door samen met Leroy Styles in club EAU lounge te draaien, in club VIE het publiek te mogen opwarmen voor een optreden van topartiest Nelson Freitas.  Ook was hij benaderd door het management van Def Rhymz om proef te gaan draaien wat heeft geuit dat hij nu Resident DJ is van Def Rhymz voor al zijn optredens door heel het land.

Later werd hij ontdekt door gewaardeerde agency’s en organisatoren welke snel met hem aan de slag gingen. Dat heeft er nu voor gezorgd dat E-Fortes een gewaardeerde artiest genoemd mag worden. Hij weet hoe hij het publiek kan vermaken met z’n latin vibes. Kizomba, Bachata, Salsa, Zouk…. Hij weet wat je wilt en je krijgt het dan ook te horen!

E-Fortes is in te zetten als combinatie set met Def Rhymz en andere artiesten, kortom een combo prijs en combo veel plezier!

Neem contact met ons op voor de beschikbare data.
Prijs: op aanvraag